Reparatia protezei dentare

Reparatia protezei dentare este o interventie realizata de tehnicianul dentar si devine necesara in momentul in care integritatea protezei a fost afectata, fie accidental, din cauza uzurii, sau datorita faptului ca nu a fost captusita la timp. Pe masura ce maxilarul purtatorului se modifica, proteza nu se mai potriveste corect si balanseaza in gura, fiind supusa unor forte inegale, ceea ce face ca materialul acrilic sa se fisureze sau ca dintii artificiali sa se disloce.

Pentru a preveni accidentele ce au ca rezultat fracturarea protezei, este indicat sa o manevrati deasupra unui prosop sau a unui vas plin cu apa, astfel incat sa nu cada pe o suprafata dura. O alta idee buna este ca locul in care lasati proteza atunci cand nu o purtati sa fie departe de copiii mici sau de animalele de casa.

Mediul oral este permanent cald si umed, ceea ce poate duce la uzura in timp a materialelor din care este confectionata proteza dentara, si prin urmare a scaderii rezistentei acesteia. Slabirea protezei poate fi produsa si de forte prea mari, aplicate un timp indelungat, cum este cazul pacientilor care scrasnesc dintii necontrolat.

Fisurile si fracturile in materialul acrilic, petele, ciobirea sau dislocarea dintilor artificiali, toate aceste probleme pot fi rezolvate de catre tehnicianul dentar, chiar si fara consultul medicului stomatolog. Exceptie face situatia in care defectarea protezei se datoreaza nepotrivirii pe campul protetic. In acest caz proteza trebuie sa fie totodata captusita, rebazata sau chiar schimbata.

Trebuie sa stiti ca o fractura recenta a protezei este mult mai usor de reparat decat una veche. In momentul in care s-a fracturat, marginile rezultate se potrivesc perfect; daca proteza este purtata in continuare (presupunand ca acest lucru este posibil), aceste margini se vor rotunji si nu vor putea fi imbinate perfect, iar procesul de reparatie va fi mult mai complicat. – See more at: http://www.medici-stomatologi.ro/infodent/reparatia-protezei-dentare#sthash.VZs86vbR.dpuf

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH